ETIKETTIEN LUKEMINEN:
Alcohol natural origin’s:
Tärkeitä öljyjä sisältävä alkoholi viinirypäleistä
Aloe barbadensis-uute(Aloe Vera):
Orgaaninen Aloe Vera- uute, jossa on paljon vitamiineja A,
E, B, entsyymejä, mineraaleja ja aminohappoja, jotka lisäävät tärkeitä
elementtejä ihon luonnolliseen kauneuteen ja hyvinvointiin. Se pehmentää,
raikastaa ja rauhoittaa ihoa.
Aqua:
Hyvin puhdistettua, deionisoitua vettä
Anthemis nobilis
-uute (Kamomilla):
Orgaaninen kamomilla-uute. Sillä on turvotusta, allergioita, mikrobeja, ja oksidantteja
vähentävä vaikutus.
Se vaikuttaa ihosoluihin ainutlaatuisella kosteuttavalla,
vahvistavalla ja rauhoittavalla tavalla.
Beewax:
Orgaaninen mehiläisvaha. Ylläpitää ihon tervettä rakennetta. Sillä on kosteuttava
vaikutus ja se sopii herkälle ihotyypille.
Bentsyylialkoholi:
Monet kasvit tuottavat luontaisesti bentsyylialkoholia ja sitä löytyy yleisesti myös
hedelmistä ja teestä. Itä löytyy myös erilaisista tärkeistä öljyistä, kuten jasmiini, hyasintti, ja ylang-ylang. Se
on myös monien estereiden esiaste, käytössä mm. Saippua-, hajuvesi-ja makuaineteollisuudessa. Sitä
lisätään usein suonensisisiin lääkkeisiin säilöntäaineeksi sen antibakteeristen ja kutinaa ehkäisevien vaikutustensa vuoksi.
A-Bisabolol:
Kamomillan pääasiallisista öljyistä johdettu öljy.
Sillä on turvotusta
vähentäviä, antibakteerisia ja ärsytystä vähentäviä ominaisuuksia.
Butyrospermum parkii voi* (Voipuun voita, Carite):
Kosteuttava. Se rauhoittaa pehmeästi ihon kuivat alueet.
Sillä on antioksidanttinen
vaikutus. Sesuojaa, ravitsee ja uudistaa ihosoluja.
Caprylic/capric triglyceride:
Caprylic/capric triglyceride on kookosöljystä tehty öljymäinen neste. Se on
kasvispohjainen. Se vähentää ihon kuivumista luomalla suojaavan kerroksen.
Centaurea cyanus-vesi* (Maissikukka vesi):
Orgaaninen Centaurea cyanus-uute uudistaa ihokudosta,
vahvistaa solujen yhtenäisyyttä ja uudistaa ihoa.
Cetearyl alkoholi:
Kookosöljystä peräisin oleva vaha. Kosteuttajana antaa iholle pehmeän samettimaisen tunnun.
Ylläpitää ihon suojakerrosta ja estää
veden poistumista.
Cetearyl glucoside:
Cetearyl alkoholin
ja glukoosin yhdiste, jota saaadaan kookoksesta
ja maissista.Ihoystävällinen. Auttaa ihoa säilyttämään kosteuden ja antaa samettimaisen
jälkikosketuksen.
Cetyl palmitate:
Cetyl-alkoholin ja palmitic-hapon esteri. Luonnostaan kasveissa esiintyvä rasvahappo.
Kosteuttava aine, joka kosteuttaa ja kuntouttaa ihon pintaa, auttaen sitä tulemaan pehmeämmäksi ja tasaisemmaksi.
Cocamidopropyl:
Saadaan kookosöljystä. Se on tehokas, mutta silti mieto puhdistusaine
henkilökohtaisiin puhdistusaineisiin. Koska se on tunnettu vaahtoavuudestaan ja
kosteuttavista ominaisuuksistaan, sitä käytetään useissa kylpy-,kehonhoito-ja hiustuotteissa.
Coco-glucoside:
Kookospähkinän puhdistavia tekijöitä. Niitä saadaan kookoskasvista. Ne sopivat hyvin
iholle ja tarjoavat hellän hoidon.
Coffea Arabica-öljy:
Orgaaninen kahviöljy. Se poistaa vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat ennenaikaista
ikääntymistä ja muita iho-ongelmia sekä estävät selluliitin muodostumista.
Dehydroacetic-happo:
Sieniä ja bakteereita tappava aine, pääosin käytetään säilöntäaineena kosmetiikassa. Se
toimii tappaen ja estäen mikro-organismien,
jotka edistäisivät tuotteen pilaantumista, kasvua.
Dicaprylyl carpobonate:
Kiinteä, kasvisperäinen rasva. Ihoa hoitava ja kosteuttava aine, joka toimii tarjoten
ihoa suojaavan kalvon ja vahvistaen ihon rasvakerrosta. Se usein luokitellaan“kuivaksi kosteuttajaksi”
koska se kosteuttaa ihon, tehden sen pehmeäksi ja sileäksi, mutta ei jätä rasvaista
jäännöstä. Se levittyy erinomaisesti ja
jättää kuivan, samettimaisen tunteen iholle,
samalla tavoin kuin silikoni tekisi.
Ginkgo biloba-uute:
Orgaanista alkuperää. Luonnollisesti esiintyvä antioksidantti , joka toimii tulehdusta poistavana ja auttaa ihon uudistumista.
Ginkgo sisältää monia antioxidanttisia
ominaisuuksia, koska se sisältää suuria määriä quercetiniä, yleistä ja
voimakasta antioksidanttia.
Sen turvotusta poistavat ja suojaavat ominaisuudet
ovat vahvoja ja niiden on havaittu auttavan
hoitamaan aknea, ekseemaa, ja muita kasvojen punaisuutta ja turvotusta. Syy tähän voi olla Ginkgon ominaisuus, jossa
se toimii verisuonien laajentajana
lisäämässä verenkietoa ja talirauhasten eritystä,
vähentää hiussuonien yliläpäisevyyttä, parantaa
kudoksen ärsytystä, ja aktivoi solujen aineenvaihduntaa. Ginkgo auttaa estämään hiussuonten
heikkoutta ja auttaa vahvistamaan ihoa uudistavia tuotteita.
Lisäksi se myös lisää sidekudosten
kollageenin syntymistä.
Gluconolactone:
Gluconolactone tulee hedelmämehusta, hunajasta ja viinistä. Se koostuu useista vettäsitovista
hydsoksyyli ryhmistä,
jotka kosteuttavat ihoa, tuottaen tehostetun kosteutusasteen. Gluconolactone kykenee kelatoimaan metalleja ja voi huuhdella vapaita radikaaleja, ja
siksi suojaamaan ihoa UV-säteilyn vahingoittavalta
vaikutukselta.
Glyseriini:
Glyseriini on kosteuttava aine, joka vetää kosteutta ihoon, auttaa kosteutta imeytymään
ihoon ja auttaa vetämään happea iholle.
Glyceryl Caprylate:
Glyceryl Caprylate on luonnollinen alkoholi, joka toimii luonnonmukaisena
emulgoijana. Clyceryl Caprylate on vihannesten
rasvahappojen ja hedelmähappojen
esteri.
Glyceryl oleate:
Rasvahappo monoglyseerinen Glyceryl oleaatti aurinkonkukkaöljystä.
Glyceryl Stearate:
Glyceryl Stearate
toimii ihon pinnan kosteuttajana, mikä antaa iholle pehmeän ja sileän
vaikutelman. Se myös hidastaa veden poistumista luoden iholle suojaavan kerroksen.
Glyceryl Stearate
sitraatti:
Se on tehty glyseriinistä ja rasvahapoista. Toimii ihon pinnan kosteuttajana, mikä antaa
iholle pehmeän ja sileän vaikutelman.
Helianthus annuus-siemenöljy*(Auringonkukkaöljy):
Auringonkukkaöljy voi säilyttää kosteuden iholla. Se voi myös luoda suojaavan
infektiolta suojaavan esteen.
Heptyl undecylenate:
100% orgaanista alkuperää oleva risiiniöljy.
Hexyldecanol:
Käytetään kosmetiikassa emulgoijana.
Hexyldecyl laurate:
Saadaan kookospähkinästä. Ihoa kosteuttava aine.
Hibiscus sabdari-uute:
Orgaaninen kiinanruusu-uute. Siinä on paljon AHA ja aminohappoja.Uutteessa on
antioksidantteja ja kuorivia ominaisuuksia. Sitä käytetään myös täydentämään kosteutusta,
ikääntymistä vastaan, ja kontrolloimaan öljyisyyttä erilaisissa tuotteissa
kasvo-ja silmienhoidosta selluliitin vastaisiin ja itseruskettaviin.
Hydrogenated olive oil:
Vedyn lisääminen oliiviöljyyn tuottaa vedytettyä oliiviöljyä. Se on ihoa
hoitava ja puhdistava aine.
Hypericum perforatum
extract* (St. John’s Wort):
Orgaaninen mäkikuismauute. Rauhoittava. Suojaa
ärsytykseltä. Antiallerginen, antiseptinen, rentouttava ja rauhoittaa kuivaa, ärsyyntynyttä ihoa.
Jasminum o
cinale extract:
On hyvä kasvovesi ja hoitoaine. Sitä suositellaan herkälle iholle , sillä se on antiseptinen ja rauhoittava.
Lauryl glucoside:
Lauryl glukosidi (lauryl diglukosidi) on pinta aktiivinen
ja puhdistava aine joka tehdään kookosöljystä (“lauryl” osasta) ja sokerista
(glukoosi osasta) Lauryl
glukosidi on 100% kasvipohjainen mieto puhdistusaine.
Maris aqua:
Merivesi, sisältää paljon mineraaleja, suoloja ja hivenaineita. Se toimii luontaisena antioksidanttina,
parantaa verenkiertoa ja osallistuu
elimistön myrkkyjen poistoon. Se
lisää kudosten happipitoisuutta kiihdyttämällä ihon vahvistumista ja sillä on antiseptisiä ominaisuuksia.
Medicago sativa
extract*:
Orgaaninen sinimailasuute. Luonnollinen puhdistusaine. Sisältää paljon A, B
C, D, E ja K vitamiineja sekä mineraaleja.
Mel:
Orgaaninen hunaja-uute. Kosteuttaa ja elvyttää. Siinä on paljon antioksidanttisia
aineita. Se luovuttaa rikkaan kokoonpanon metalleja, hivenaineita, ja vitamiineja
ihon ravitsemiseksi.
Methyl pca:
Kosteuttava ihonhoitoaine joka antaa viilentävän vaikutuksen.
Olea europea
seed powder*:
Orgaanista alkuperää. Puhdistaa ihon kuolleista ihosoluista ja ei halutusta kosteudesta. Se
toimii antioksidanttina:
Jättää ihon terveeksi, eloisaksi ja luontaisesti säteileväksi.
Olea europaea leaf extract:
Orgaanista alkuperää. Olea europaea (oliivi) lehti-uute on uute, joka
saadaan oliivipuun lehdistä (Olea europaea). Sitä käytetään monenlaisena ihonhoitoaineena. Iholle laitettuna
se on antiseptinen, ja
supistava ainesosa. Se auttaa edistämään ihon terveyttä.
Se on antioksidantti estää ikääntymisen vaikutusta, koska se suojaa vapailta radikaaleilta ja hapettumiselta.
Se kosteuttaa ja suojaa ihoa veden menetykseltä.
Olea europaea oil*(Oliiviöljyä):
Orgaanista alkuperää. Sen hyödylliset ominaisuudet ihonhoidossa
tulevat sen kemiallisesta rakenteesta. Siinä on paljon B3 ja B6 vitamiineja,
aminohappoja, hivenaineita ja skvaleenia. Se toimii antioksidanttina, suojaa
UV-säteilyltä, Edistää collageenin ja elasteenin tuotantoa, suojelee soluja veden poistumiselta sekä ravitsee ja vahvistaa
uuden kudoksen rakennetta.
Oleic/linoleic/linolenic polyglycerides:
Välttämättömiä rasvahappoja. (omega 3, 6, 9) estää raja-
ja sarveistumishäiriöitä, alentaa transepidermaalista veden haihtumista, ja
lisää ihon kosteutta.Välttämättömien
rasvahappojen edut iholle sisältävät
solukalvon rakenteen ja toiminnan parantamisen, myrkkyjen estämisen ja ihon
terveen kasvun ja ylläpidon.
Olive glycerides:
Glyseriidit orgaanisesta oliiviöljystä. Vihannesöljy korkeaa
kosmeettista laatua, pehmentävällä, ravitsevalla ja tasoittavalla
vaikutuksella.
Olive oil unsaponifiables:
Niissä on sekä skvalaania, että skvaleenia lipidien tuotannon
rakennusaineita. Ne ovat hyvin tärkeitä ihon hyvän terveyden ja nuorekkuuden ylläpitämisessä. Sekä skvalaania, että skvaleenia ovat vuorovaikutuksessa
iholla olevien glycolipidien kanssa. Ne auttoavat ylläpitämään ihon suojaominaisuuksia
ja joustavuutta sekä ylläpitämään taipuisuutta. Oliiviöljy unsaponifiables
sisältää monia yhdisteitä. Jokaisella näistä yhdisteistä on tärkeä rooli ihon terveydelle.
Olivoyl hydrolyzed wheat protein:
100% luonnontuote, ei ole agressiivinen iholle niin, että muuttaisi hydrofiilistä kalvoa. Vehnäproteiineilla
on erinomaisia ominaisuuksia (ravitsemuksellisia, kunnostavia, rauhoittavia ja herkkiä) iholle, koska se on erittäin kosteuttavaa.
Polyglyceryl-2dipolyhydroxystearate:
Luonnollista alkuperää oleva emulgointiaine. Glyseriinin
ja steatic-hapon esteri
Polyglyceryl-3polyricinoleate:
Luonnollista alkuperää oleva emulgointiaine. Se on täysin
yhteensopiva ihon kanssa ja sen tasapainon radikaalia hapettumista vastaan.
Polyglyceryl-5 oleate:
Kasviperäinen kanssaemulgointiaine luontaisesta kasviglyseriinistä ja
rasvahapoista.
Potassium hydroxide:
Sitä käytetään PH:n mukauttamiseen
Rosa centifolia oil:
Ruusuöljyllä on joukko hyödyllisiä vaikutuksia ihoon ja se on hyödyllinen luotaessa
nuorekasta ihonsävyä hyvällä soinnulla, elastisuudella ja jopa värillisellä ihonsävyllä. Sillä on erinomaiset
pehmentävät ja kosteuttavat ominaisuudet, jotka auttavat ihoa pysymään pehmeänä ja oikein
kosteutettuna ja estää kuivumista
tai veden haihtumista. Toisaalta sen stimuloiva
vaikutus on helpotus taistellessa ikääntymistä vastaan ja pehmeän, kasteenraikkaan, nuorekkaan
ihonsävyn ylläpitämisessä. Se on myös arvokas ärtyneen ihon rauhoittamisessa ja
yleensäkin edistää nuoremmalta näyttävää ihoa hyvällä soinnulla, elastisuudella ja värillä. Se on
rauhoittava, myrkytön, ärsyttämätön ja herkistämätön ainesosa. Vaikkakin hellä, kuitenkin perustavaa
laatua oleva vaikutus ihon laatuun, kun sitä käytetään.
Rosmarinus o cinalis extract*:
Orgaaninen rosmariini-uute. Rosmariinin terapeuttiset
ominaisuudet sisältävät piristävän, supistavan, hikoilua lisäävän, stimulantin
ja ihon haurautta vähentävän vaikutuksen. Sillä on kyky lisätä verenkiertoa ja siinä on
myös antioksidantteja, joilla on ikääntymistä vastustavia ominaisuuksiakoska ne
vähentävät vapaiden radikaalien vaikutuksia.
Santalum album oil:
Santeliöljy. Iholla santeliöljy vähentää kutinaa ja ihon turvotustaja se on kaikkein
tehokkain nestehukasta kärsivän
ihon helpottaja, josta syystä se on tehokas ihonhoito vanhenemista vastaan.
Supistavalla vaikutuksella on sävyttävä
vaikutus ja sitä käytetään hyvällä
tuloksella myös öljyisen ihon hoitoon sekä ehkäisemään
rumien arpien muodostumista sekä kuivan
ekseeman hoitoon.
Sesamum indicum oil*:
Orgaaninen seesamiöljy löytyy luonnollisesti seesamin
öljystä. Se vähentää veden haihtumista iholta luomalla suojan ihon
pinnalle. Sesamiöljyssä on paljon vitamiineja A, B ja E, sekä kalsiumia, magnesiumia ja fosforia. Se on
luontaisesti tehokas antioksidantti.
Se neutralisoi vapaita radikaaleja, jotka voivat vahingoittaa ihoa, kudoksia ja
elimiä. Vapaat radikaalit eivät
ainoastaan saa meitä näyttämään vanhemmilta,
niiden on ajateltu olevan tärkeimpiä vanhenemiseen vaikuttavia syitä.
Simmondsia chinensis oil* (Jojoba Oil):
Orgaaninen jojobaöljy. Sillä on suuri kosteuttava teho ja suuri biosaatavuus.
Siinä on paljon vitamiineja, antioksidanttisia yhdisteitä ja rasvahappoja. Sen rakenne on lähellä
ihon luonnollista rakennetta.
Sodium chloride:
Merisuola
Sodium cocoglucoside tartate:
Pinta-aktiivinen aine, jota luonnollisesti saadaan raakamateriaaleista,on mieto iholla, eikä ärsytä silmiä.
Sodium cocoyl hydrolyzed amaranth protein:
Amaranth S. Amaranth (revonhäntä) on gluteeniton vilja,
jolla on korkea ravinnearvo ja parempi aminohappoprofiili kuin täysmaidolla.
Amaranth S on koettu olevan sopiva etenkin hoito- ja puhdistusaineen
muodostamiseen, jossa välttämättömien
aminohappojen läsnäolo Amaranth proteiinissa tarjoaa ravitsevan vaikutuksen
iholle.
Sodium hyaluronate:
Hyaluronic hapolla on monia tärkeitä rooleja ihon terveyteen; edistämällä ihon
vastustuskykyä ja muovautuvuutta, säätelemällä immuuni- ja tulehduksellisia
vasteita, ylläpitämällä kosteustasoa, ja säätelemällä kudoksen kunnostusta.
Sodium pca:
Lapsina ihomme sisältää runsaita määriä tätä merkittävää
yhdistettä. Tämä aine ei vain pidä ihoa pehmeänä ja rypyttömänä, vaan
houkuttelee vettä ihoon ympäröivästä ilmasta. Kun
vanhenemme, Sodium PCA-taso putoaa 50% tai enemmän. Tämä huipputehoinen
kosteuttaja tulee aminohapoista. Sitä suositellaan kuivalle, hauraalle ja
herkälle iholle.
Sorbitan olivate:
Sorbitan olivate
tehdään oliiviöljyn rasvahapoista ja sorbitolista.
Sorbitan palmitate:
100% pinta-aktiivinen luonnontuote.
Stearic acid:
Steariinihappo on itseasiassa sekoitus steariinihappoa ja palmuhappoa. Se rauhoittaa,
pehmentää ja emulgoi.
Styrax benzoin extract:
Luonnollinen välttämättömien öljyjen aine.
Sun flower seed oil glyceride:
Auringonkukkaöljyn glyseride, joka kosteuttaa ihoa.
Tetrasodium gluatamate diacetate:
Kasvispohjainen aine, jota käytetään kelaatioaineena joka neutralisoi vapaita
radikaaleja
Titanium dioxide:
Luonnollinen valkoinen mineraalipigmentti. Se heijastaa hyvin UVA, UVB ja UVC säteitä.
Tämän aineen
läsnäolo auttaa estämään ihosyöpää ja liian aikaist ihon vanhenemista. Sitä
löytyy aurinkorasvoista, joissa se auttaa estämään auringon aiheuttamia
vahinkoja iholle.
Tocopherol:
Alfa-Tokoferoli on voimakas antioksidantti, jossa on E vitamiini aktiivisena. Luontaisesti
esiintyvä, rasvaliukoinen E-vitamiini on pää-antioksidantti, joka suojaa ihoa hapettumisen
aiheuttamilta haittavaikutuksilta,
mukaanlukien aurinkovauriot.Ulkoisesti levitettynä Alfa-Tokoferolin on nähty suojaavan ihoa ulkoisilta kuormituksilta.
Gamma-Tocopherol:
Löytyy muunmuassa soija- ja viinirypäleenkiviöljyistä uusi tutkimus on osoittanut, että
sillä on ainutlaatuisia vaikutuksia Tokoferoli-perheessä. Esimerkiksi
ulkoisesti levitettynä se estää melaniinin siirtymistä. Samoin kuin Alfa
Tokoferoli, Luontaisesti esiintyvä, rasvaliukoinen E-vitamiini on pää-antioksidantti,
joka suojaa ihoa hapettumisen aiheuttamilta haittavaikutuksilta, mukaanlukien aurinkovauriot.
Triheptanoin:
Triheptanoni on luontaista alkuperää oleva triglyseriini,
joka on muodostunut kolmesta seitsenhiilisestä rasvahaposta. Se pitää yllä ihon kosteutta muodostamalla
suojan ihon pinnalle.
Triticum vulgare germ oil*(Wheat Germ Oil,Vehnänalkioöljyä):
Orgaaninen vehnänälkioöljyä. Tämä vaaleankeltainen, rasvaliukoinen
luonnonmukainen öljy saadaan idätetyistä vehnän jyvistä. Siinä on paljon
lesitiiniä, vitamiineja A,
D ja E. Tämä öljy on erinomainen hoidettaessa kuivaa ja ikääntyvää ihoa. Vehnänälkioöljyä on antioksidantti, jossa on enemmän
E-vitamiinia kuin missään muussa luonnonmukaisessa öljyssä. Siinä on myös
pieniä määriä vitamiineja A, B (B1, B2, B3 ja B6), F ja lesitiiniä. Sitä
käytetään pääasiassa kosteuttamaan ja
lieventämään kuivaa, ärsyyntynyttä ihoa. Se sisältää soluja uudistavia aineosia.
Vanilla planifolia extract:
Vaniljauutteesta saadaan katekolia, (joka tunnetaan myös
polyfenolina), joissa esiintyy antioksidanttista toimintaa ja joissa on
tulehdusta poistavia ainesosia.
Xanthan gum:
Sokeri polymeeri, jota kerätään runsaslehtisistä vihreistä kasveista. Se on luontaisesti esiintyvä
paksuuntumisaine.
Zinc oxide:
Ihon terveydelle
tärkeä ainesosa. Sinkkioksidi rauhoittaa
rasittunutta ihoa, samalla suojaten sitä ympäristön vaikutukselta. Sen käytöstä
on monia etuja,
joihin kuuluu herkän/ärtyneen ihon rauhoittaminen, tulehduksen vähentäminen ja kemikaaliton
fyysinen suoja ympäristöltä. Lisäksi sinkki edistää suojakerroksen
korjaantumista ja siinä esiintyy voimakkaita
antioksidanttisia ominaisuuksia.
Zinc stearate:
Liukenematon suola, usein steariini- ja palmuhappoja joissa on sinkkioksidia, jolla on
supistavia ja antiseptisiä
vaikkutuksia.
ME EMME KÄYTÄ:
Alumiinia:
Metallielementti jota käytetään antiperspiranteissa ja antiseptisissä aineissa. Jotkut
tiedemiehet ovat linkittäneet alumiinin ja rintasyövän. Sen käyttäminen antiperspiranteissa
tukkii ihohuokoset estäen myrkkyjen
erittymisen.Myrkyt menevät sitten lähimpään
rasvavarastoon: rintoihin. Joitain epäilyjä on
yhtälailla esitetty sen yhteydestä alzhaimerin tautiin.
Cocamide (DEA, DEA – CETYL phosphates, DEA OLETH – 3
phosphates, Myristamide DEA,Stearamide MEA, Cocamide bMEA, Lauramide DEA, Linoleamide MEA, Oleamide DEA, TEA –Lauryl Sulfate):
Suuri osa ihonhoitotuotteista käyttää näitä kemikaaleja emulgeeneinä ja vaahdottajina.
Huolimatta siitä tosiasiasta, että FDA (The American Food and Drug Administration) on varoittanut niiden
mahdollisista haittavaikutuksista jo vuodesta 1979.
Lisäksi, 1998 NTP (American National Toxicology Program) vakavasti tuomitsi niiden käytön ja määritteli ne nitraateiksi ja nitrosoamiineiksi, syöpää
aiheuttaviksi aineosiksi.
COAL TAR COLOURS
(sold under the names colors FD & C or colors D & C):
Tahmea materiaali, jonka koostumus on monimutkainen, tulosta hiilen
tislauksesta. Sitä on käytetty antamaan tekstuuria ja väriä joihinkin shamppoisiin ja myös vähentämään kutinaa.Se voi sisältää erilaisia myrkkyjä (betseeniä, ksyleeniä,
naftaliinia), sen tiedetään aiheuttaneen allergisia reaktioita, astmakohtauksia,
päänsärkyä, pahoinvointia, väsymystä, hermostuneisuutta, keskittymiskyvyttömyyttä
ja syöpää.
Collagen:
Kollageenia saadaan eläinten nahasta ja kanan jaloista. Sen molekyylit ovat liian suuria läpäistäkseen ihon. Ne jäävät
pinnalle ja estävät ihoa hengittämästä mukavasti.
MIDAZOLIDINYL UREA AND DM HYDANTOINE (GERMALL PLUS, GERMALL IMIDAZOLIDINYL AND GERMALL II5):
Näillä kahdella säilöntäaineella on vapauttava vaikutus formaldehydeniin. Sen tiedetään aiheuttavan
ekseemaa. Parabeninen jälkeen käytetyimpiä säilöntäaineita. Niiden on selvitetty
olevan pääsyynä kosketus ihotulehdukseen (the American Academy ofDermatology).Näille kemiallisille
tuotteille on olemassa kolme myyntinimikettä : Germall II, Germal 115 and Germall Plus. Millään näistä
ei ole hyvää antimycoottista vaikutusta ja niitä pitää yhdistellä muiden säilöntäaineiden kanssa. Germall115 vapauttaa formaldehydiä
vähän yli 10°C. Nämä kemialliset
tuotteet ovat myrkyllisiä.
ISOPROPYL ALCOHOL:
Liuottimen vääristävät ominaisuudet, sitä on hiusväreissä,
hierontaöljyissä, partavedessä, hajuvesissä ja monissa muissa isoissa
kosmeettiikka tuotemerkeissä.
Höyryn hengittäminen tai nieleminen voi aiheuttaa päänsärkyä, myrkytystilan,
sairauden tunnetta,
narkoosin tai kooman.
PARABENS
(methyl, propyl-, butyl- and ethyl):
Käytetään estämään mikrobien kasua ja pitkittämään tuotteiden säilyvyyttä. Käytetään laajalti,
vaikka sen tiedetään olevan myrkyllistä. On syynä moniin allergisiin reaktioihin ja kutaanisiin
reaktioihin. Erittäin myrkyllistä.
MINERAL OIL:
Petroolin johdannainen. Käytetään teollisesti nesteiden leikkaamiseen ja öljyjen
nesteyttämiseen. Se muodostaa öljyisen kerroksen iholle ja vangitsee kosteuden ihon alle estäen
näin ihoa hengittämästä. Samalla se estää myrkkyjen ja jäteaineiden poistumisen.
PETROLATUM AND PARAFFIN GEL(petroleum jelly):
Mineraaliöljy geelimäisessä muodossa. Aiheuttaa monia ongelmia valoherkälle
iholle (näin ollen suurentaa auringon aiheuttamia vaurioita). Se myös sekoittaa
ihon oman kostutusmekanismin ja johtaa ihon
kuivumiseen. Jos myydyssä tuotteessa on tätä kemikaalia, se aiheuttaa juuri
niitä ongelmia, joita se väittää helpottavansa. Monet valmistajat käyttävät petroolia, sillä se on todella
halpaa. Aiheuttaa aknea.
PROPYLENE GLYCOL:
Petrooliöljypohjainen tuote, jota käytetään
automaattijarruissa ja teollisessa jään poistossa. MSDS (The Material Data
Safety Sheet) joka myöntää tuotteille käyttöluvan, varoittaa ihokontaktista.
Kuitenkin, hyvin harva kosmeettinen aine ei käytä sitä kosteuttajana. Proyleeni
glykoolin vaikutuksen ihmisen terveydelle ovan moninaiset ja hälyyttävät.
Monien kliinisten tutkimusten mukaan se voi aiheuttaa ihotulehdusta,
korvavaurioita, munuaisvaurioita, ja maksaongelmia.
PVP / PVA COPOLYMER:
Petroolin johdannainen jota käytetään shampoossa ja hoitoaineissa. Se on myrkyllistä,
sillä sen osiot auttavat muita vieraita aineita pääsemään herkistyneisen
ihmisten keuhkoihin.
SILICON DERIVED EMOLLIENTS:
Silikoni pehmentävä voide on tukkeuttava,se peittää ihon
sulkien kaiken sen allaolevan, eikä anna ihon hengittää (muovikalvo voisi tehdä
samalla tavalla).Viimeaikaiset tutkimukset ovat osoittaneet, että pitkittynyt
tukkeuttavan aineen aiheuttama altistus hielle
aiheuttaa ihoärsytystä. Jotkin synteettiset pehmentävät voiteet tunnetaan
syöpäkasvaimien edistäjänä
jotka kasaantuvat maksaan ja imusolmukkeisiin. Ne eivät ole biohajoavia, aiheuttaen negatiivista
ympäristövaikutusta: Dimethicone,
Copolyol, Cyclomethicone
SODIUM LAURYL SULPHATE SLS – SODIUM LAURETH SULPHATE SLES:
Puhdistusaine jota käytetään kosteuttajana puhdistustuotteissa, sitä löytyy
moottoreista ja “Agent Orange”- nimisessä aineessa, jota käytettiin tappamaan
kasvillisuutta ja joka syvästi vahingoitti ihmisten ja eläinten elämää Vietnamin
sodan aikana ja sen jälkeen. SLS ja
SLES käytetään laboratorioissa ärsyttämään ihoa, kun testataan rauhoittavia
tuotteita. Kuitenkin, niiden
halpa hinta vaikuttaa niiden esiintymiseen suuressa osassa shampoita ja kosmeettisia vaahtoavia tuotteita.
Monet tutkimukset ovat osoittaneet niiden käytön haitallisia vaikutuksia: virtsatieinfektioita,
munuais- ja virtsarakkoinfektioita, hedelmättömyyttä,
silmien, ihon ja päänahan ärsytystä, allergisia reaktioita, päänahan vioittumia
ja hiustenlähtöä.Jotkin tutkimukset ovat
väittäneet että SLS ja SLES ovat syöpääaiheuttavia.
STEARALKONIUM CHLORIDE:
Kemikaali, jota käytetään hoitoaineissa selvittämään hiuksia
sekä ihovoiteissa. Se aiheuttaa allergisia reaktioita. Stearalkoniumin kloridi
kehitettiin tekstiiliteollisuudessa pehmennysaineeksi.
Se on paljon halvempi
ja helpompi lisätä hiustenhoitoaineisiin
kuin kasviproteiinit tai uutteet, jotka
ovat terveellisempiä hiuksille. Hyvin myrkyllistä.
SYNTHETIC PERFUMES:
“Parfyymi” -nimike tavallisen tuotteen etiketissä on harhaanjohtava:
tämän nimikkeen takana on 200 kemiallista tuotetta jotka ovat häkeltymättömästi jätetty listaamatta.
Jotkin ongelmat, joita nämä kemialliset tuotteet aiheuttavat ovat: päänsärky, huomaus,
hyperpigmentaatio, kova yskä, oksennus ja ihoärsytys.
TRIETHANOLAMINE (TEA):
Käytetään usein kosmeettisissa aineissa ph:n säätelemisessä.
TEA aiheuttaa allergisia reaktioita, sisältäen silmäongelmia, kuivaa ihoa ja
hiuksia ja voi olla myrkyllistä
jos se imeytyy kehoon pitkän ajan kuluessa.